SOFTAIR DYNAMICS (magazine, Italy)

April 2012
Pages 16-17

http://www.softairdynamics.it/index.html
http://patrasairsoft.forumup.gr/

 

   

Το μεγαλύτερο περιοδικό με θέμα την αεροσφαίριση στην Ιταλία έκανε ένα δισέλιδο αφιέρωμα για την Λέσχη Αεροσφαίρισης Πελοποννήσου .
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το περιοδικό Softair Dynamics για αυτό το αφιέρωμα .
Ακολουθεί το κείμενο του αφιερώματος σε μετάφραση:


Στην Πάτρα, στην Πελοπόννησο, στη γη όπου υπήρξε κυριαρχία του ευγενούς γένους των Σπαρτιατών, γεννήθηκε μια κοινότητα airsoft με πανελλήνιες ομοσπονδιακές φιλοδοξίες και με μια δυνατή κοινωνική ενασχόληση.

Η λέξη «Αεροσφαίρηση Πελοποννήσου»(Airsoft Club Peloponnisou), γεννήθηκε από την προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε πριν από 5 χρόνια από ένα γκρουπ αθλητών airsoft με ονομασία αρχαίων ιστορικών Ελληνικών φυλών όπως Ευρυμέδων και Δαναοί που σκοπό είχε την δημιουργία ενός οργανισμού συντονιστικού, μη επίσημου που σκοπό έχει να προωθήσει το άθλημα πρώτα σε επίπεδο νομού και κατ’ επέκταση σε εθνικό. Ήταν έτσι στα μέσα του 2007 που είδε το φως η Pel-Ops(PELoponnisian OPerationS), πρώτο στάδιο ενός ομοσπονδιακού φιλόδοξου σχεδίου. Το σχέδιο προέβλεπε ακολούθως την προσχώρηση και άλλων ομάδων φτάνοντας τoν αριθμό των 5 ενεργών συλλόγων μόνο στο νομό Αχαίας και 5 σε όλη την Πελοπόννησο. Οι Πέλοπες θα αντιπροσωπεύσουν επάξια το airsoft στην περιοχή σε διάφορες μεγάλες εκδηλώσεις πανελληνίου χαρακτήρα, κατακτώντας το 3ο σκαλοπάτι του πόντιουμ στο 2ο πανελλήνιο πρωτάθλημα αεροσφαίρησης το 2008 που οργανώθηκε από την ομάδα αεροσφαίρισης «Μυρμιδόνες» στην Φθιώτιδα και μετά, το 2010 τη 2η και 4η Θέση (συμμετέχοντας με 2 ομάδες) στον πρώτο αγώνα 48 ωρών της HACT/ΛΑΒΕ (Ηellas Airsoft Club Thessaloniki). Έχει εξάλλου συμμετάσχει σε πάρα πολλές εκδηλώσεις τοπικές που οργανώνονται από διάφορες Ελληνικές ομάδες. Από τη δική της πλευρά, μέσα στο 2010 η Pel-Οps οργάνωσε με επιτυχία το σενάριο «Επιχείρηση Άγριες Όρνιθες» που είδε τη συμμετοχή ομάδων από τις περιοχές της Κορίνθου, Αττικής και Εύβοιας και μετά μέσα στο 2011 , με τα σενάρια «Επιχείρηση Οδυσσέας» και «Επιχείρηση Κέρβερος» με συμμέτοχη ομάδων απ’ όλη την Πελοπόννησο. Τότε ο καιρός ωρίμασε για ένα ποιοτικό άλμα, το οποίο ήταν η νόμιμη σύσταση της ομάδας και έτσι στο 2011 με νούμερο πρωτοκόλλου 1079, τα δικαστήρια της Πάτρας αναγνώρισαν τη Λ.Α.Π. (Λέσχη Αεροσφαίρησης Πελοποννήσου). Εκτός από τις καθαρώς αθλητικές εκδηλώσεις, σημειώνεται και η κοινωνική ενασχόληση του συλλόγου η οποία γεννιέται από εκείνο το πνεύμα του εθελοντισμού το οποίο χαρακτηρίζει όλους τους παίκτες airsoft του κόσμου. Αρκούν να αναφέρουμε παραδείγματα όπως η μαζική συμμετοχή στις αντιπυρικές ενέργειες το 2008 σε όλη την Πελοπόννησο και την κατασκευή ξύλινης γέφυρας στο ποτάμι που διασχίζει την περιοχή της Καλόγριας έξω από την Πάτρα που είχε καταστραφεί από λαθροκυνηγούς. Το ίδιο σημαντική, ήταν και η προσπάθεια να ανοίξουν οι αγώνες airsoft για άτομα με κινητικές δυσκολίες διαμέσω του συλλόγου «Τιτάνες».

 


Τέλος δε μπορούμε να ξεχάσουμε τη συμμετοχή στο διαγωνισμό βίντεο «G&G Your Greatest Glory» της G&G το οποίο είδε το Ελληνικό φιλμ μαζί με το Ιταλικό-ίσως το μοναδικό που άξιζε το Α’ βραβείο-να δέχεται τις καλύτερες κριτικές στο Youtube, αν και για λόγους πολιτικής της εταιρείας δεν στάθηκε δυνατό να κερδίσει. Παρόλα αυτά κατέκτησε επάξια την 5η θέση και ήταν σε θέση να αναδείξει το Ελληνικό airsoft. Ο επόμενος στόχος τώρα είναι να δημιουργηθεί μια εθνική ομοσπονδία επάνω στα πρότυπα της διαλυμένης FISA (Federazione Italiana Soft Air/Ιταλική Ομοσπονδία Αεροσφαίρισης)

 

Πηγή: http://patrasairsoft.forumup.gr/

 

Το Σωματείο Αεροσφαίρισης Νέων Δημιουργικών Μέσων Ενασχόλησης αναγνωρίζει όλα τα δικαιώματα σε αυτή τη σελίδα. Τυχόν κείμενα, σύμβολα και φωτογραφίες είναι ιδιοκτησία των εκάστοτε ιδιοκτητών. Αναγνωρίζουμε και αναφέρουμε τον εκάστοτε ιδιοκτήτη όπου είναι εφικτό. Εάν έχουμε παραλήψει να αναφέρουμε κάποιο πνευματικό δικαίωμα, επικοινωνήστε μαζί μας για να διορθωθεί.

SANDMEN Airsoft Club recognizes all copyrights in this page. Any trademarks, pictures and text are the property of their respective owners. We have acknowledged the copyright holder, where it was possible; still, if we failed to credit your copyright, please contact us and it will be corrected.

Our Offices Information Map Contact

 Where to find us:

 

Militou 81, Argyroupoli

Wednesdays
19:30 - 21:30

 

Το Σωματειο

 

Τι ειναι η αεροσφαιριση;

Κανονες αεροσφαιρισης

Τύποι παιχνιδιών αεροσφαίρισης

 

Προνομια Μελών 

 

 

S.A.N.D.M.EN. Airsoft Club

Militou 81, ΤΚ. 16451
Argyroupoli

email: info@airsoft.gr

Fax: 2109617035

     
     
Go to top