Αθήνα, 08 Δεκεμβρίου 2012

 

Με την παρούσα ανακοίνωση, το Σωματείο Αεροσφαίρισης Νέων Δημιουργικών Μέσων Ενασχόλησης (Σ.Α.Ν.Δ.Μ.ΕΝ.) και η Λέσχη Αεροσφαίρισης Πελοποννήσου (Λ.Α.Π.) θα θέλαμε από κοινού να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τυχόν ομάδες ή εν δυνάμει ομάδες που αυτοπροσδιορίζονται ως Πολιτοφυλακή.

Το airsoft είναι μια ομαδική δραστηριότητα ελευθέρου χρόνου με την μορφή παιχνιδιού, που λαμβάνει μέρος παγκοσμίως από το 1980. Διεξάγεται σε οριοθετημένο χώρο, μεταξύ δύο ή περισσότερων ομάδων, οι οποίες συναγωνιζόμενες σύμφωνα με ορισμένους κανόνες, προσπαθούν να πραγματώσουν αντικειμενικούς σκοπούς, με την χρήση αεροβόλων όπλων που εκτοξεύουν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 χιλιοστών, τα οποία είναι ακίνδυνα για τους αθλούμενους, αφού χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ασθενή ισχύ τους. Η δραστηριότητα ουδεμία σχέση έχει με τυχόν εκπαίδευση για οιουδήποτε λογής σκοπό, πέραν της άθλησης και του παιχνιδιού.

Τον τελευταίο καιρό έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα χρήσης αεροβόλων airsoft ως μέσο "εκπαίδευσης" ομάδων πολιτών σε στρατιωτικά αντικείμενα, κάτι που είναι τουλάχιστον λάθος και απαράδεκτο να γίνεται, πόσο μάλλον παράνομο εφόσον δεν ανήκει στον κρατικό μηχανισμό άμυνας ή στα πλαίσια εκπαίδευσης των Συλλόγων Εφέδρων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.
Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ως Έλληνες πολίτες είμαστε υπέρ του θεσμού της εφεδρίας, αλλά παράλληλα, ως Σωματείο και ως παίχτες airsoft, είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ενέργεια θέτει σε κίνδυνο την δραστηριότητα της αεροσφαίρισης και το μέλλον αυτής.

Υπενθυμίζουμε πως τα αεροβόλα υπάγονται στον Νόμο 2168/93 "Περί όπλων και εκρηκτικών" και οποιαδήποτε χρήση πέραν της δραστηριότητας για την οποία προορίζονται απαγορεύεται. Το ίδιο ισχύει και για την μετάφορά τους από και προς τον τόπο διεξαγωγής της αεροσφαίρισης.

Το Σωματείο Αεροσφαίρισης Νέων Δημιουργικών Μέσων Ενασχόλησης και η Λέσχη Αεροσφαίρισης Πελοποννήσου θα βρίσκονται πάντα κοντά στους παίχτες και φίλους της αεροσφαίρισης και έτοιμοι να δράσουν οποιαδήποτε στιγμή ενάντια σε ό,τι σταθεί εμπόδιο στους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκαν.


Με εκτίμηση,

To Δ.Σ. του
Σωματείου Αεροσφαίρισης Ν.Δ.Μ.ΕΝ.
To Δ.Σ. της
Λέσχης Αεροσφαίρισης Πελοποννήσου

 

 

 

Τα γραφεία μας Πληροφορίες Χάρτης Επικοινωνία

 Που θα μας βρείτε:

 

Μιλήτου 81, Αργυρούπολη

Τετάρτες και Σάββατα
18:30 - 21:30

 

Το Σωματειο

 

Τι ειναι η αεροσφαιριση;

Κανονες αεροσφαιρισης

Τύποι παιχνιδιών αεροσφαίρισης

 

Προνομια Μελών 

 

 

Σωματείο Αεροσφαίρισης Νέων Δημιουργικών
Μέσων Ενασχόλησης 

Μιλήτου 81, ΤΚ. 16451
Αργυρούπολη

email: info@airsoft.gr

Fax: 2109617035

     
     
Go to top