Ευχαριστούμε τον Δήμο
Ερέτριας για την ευγενική
παραχώρηση του χώρου 
διεξαγωγής (Πεζονήσι).

Μπορείτε να διαβάσετε
την σχετική άδεια ΕΔΩ:

ΑΔΑ: 67ΛΡΩΡ9-ΝΝΔ

 

Ευχαριστούμε τoυς φίλους

εθελοντές τετρακίνητους

Εύβοιας fetesClub4x4

για την βοήθειά τους

 

Ευχαριστούμε τoυς φίλους

του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών

Δήμου Ερέτριας "Η ΜΕΔΟΥΣΑ"

για την βοήθειά τους

 

Ευχαριστούμε τoυς 

εθελοντές Σαμαρείτες

Χαλκίδας για την βοήθειά τους

 

Καλώς ήλθατε στην επίσημη ιστοσελίδα των πανελλήνιων σεναρίων που διοργανώνει

το Σωματείο Αεροσφάιρισης Νέων Δημιουργικών Μέσων Ενασχόλησης (Σ.Α.Ν.Δ.Μ.ΕΝ.).

Η σελίδα περιλαμβάνει στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν τις αποστολές του σεναρίου

"Operation: Trojan Horse".

Το παιχνίδι απευθύνεται μόνο σε μέλη συλλόγων αεροσφαίρισης.


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22/10/2015

          Στα πλαίσια της διάδοσης και διαφήμισης της αεροσφαίρισης στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ερέτριας το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου 2015, συνάντηση αεροσφαίρισης και Πανελλήνιο διασυλλογικό παιχνίδι airsoft, με την παρουσία οχτώ συλλόγων από όλη την Ελλάδα.       Περίπου 70 παίχτες παραβρέθηκαν την Κυριακή στο «Νησί των Ονείρων», στο Πεζονήσι Ερέτριας και κλήθηκαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σεναρίου, Operation: «Trojan Horse», επιχείρηση: «Δούρειος Ίππος». Το σενάριο αναφέρεται σε φανταστικά γεγονότα τα οποία λαμβάνουν χώρα στο μέλλον και πιο συγκεκριμένα το 2045 μ.Χ.. Το σενάριο είχε εξαιρετική πλοκή και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των οπαδών της αεροσφαίρισης.

          Το Airsoft ή αεροσφαίριση είναι μία σύγχρονη ομαδική δραστηριότητα ελευθέρου χρόνου με τη μορφή παιχνιδιού, σχετικά νέα στην χώρα μας, καθώς έχει αναπτυχθεί μόλις την τελευταία δεκαετία. Διεξάγεται σε οριοθετημένο χώρο, μεταξύ δύο ή περισσότερων αντιπάλων ομάδων, οι οποίες σύμφωνα με ορισμένους κανόνες, προσπαθούν να ολοκληρώσουν αντικειμενικούς σκοπούς και να εξολοθρεύσουν ο ένας τον άλλο προσομοιώνοντας συνθήκες μάχης. Χρησιμοποιούν ειδικά αεροβόλα όπλα τύπου airsoft τα οποία λειτουργούν με μπαταρία και εκτοξεύουν μικρά πλαστικά σφαιρίδια 6 χιλιοστών από πλαστικό ή οικολογικό βιοδιασπώμενο υλικό, τα οποία είναι ακίνδυνα για τους αθλούμενους αφού χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ασθενή ισχύ τους. Η δραστηριότητα απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών.

          Το Σωματείο Αεροσφαίρισης Νέων Δημιουργικών Μέσων Ενασχόλησης με έδρα την Αργυρούπολη Αττικής το οποίο ιδρύθηκε το 2010 από παίχτες με πολυετή εμπειρία στο χώρο του airsoft και διοργάνωσε την ανωτέρω δραστηριότητα, έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι η μελέτη, έρευνα, καταγραφή, ανάπτυξη και διάδοση της τεχνογνωσίας και των κανόνων της αεροσφαίρισης με την πραγματοποίηση διαφόρων ψυχαγωγικών εκδηλώσεων με την μορφή παιχνιδιού.

          Μετά από το αίτημα του Σ.Α.Ν.Δ.Μ.ΕΝ. που υποβλήθηκε στο Δήμο Ερέτριας, την 11-09-2015 και με αρ. πρ. 9320, παραχωρήθηκε η χρήση του χώρου στο Πεζονήσι (Νησί των Ονείρων) για την διοργάνωση της ανωτέρω εκδήλωσης, σύμφωνα με την υπ’αρ. 197/2015 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Ερέτριας. Τέθηκε υπόψη του σώματος η με αριθμ. 45/28.9.2015 ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ερέτριας, η οποία εξετάζοντας το αίτημα για παραχώρηση χώρου (Πεζονήσι) γνωμοδότησε θετικά για την διεξαγωγή δραστηριότητας αεροσφαίρισης σύμφωνα με την υπ’ αρ. 65/2015 ομόφωνη απόφαση του Τ.Σ. Ερέτριας που συζήτησε το θέμα με την παρουσία μελών του Δ.Σ. του Σωματείου Αεροσφαίρισης Νέων Δημιουργικών Μέσων Ενασχόλησης.

          Σύσσωμο το Δ.Σ. του Σ.Α.Ν.Δ.Μ.ΕΝ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Ερέτριας και την Δήμαρχο κυρία Αμφιτρίτη Αλημπατέ, για την παραχώρηση χρήσης του χώρου στο Πεζονήσι (Νησί των Ονείρων) για την διοργάνωση και διεξαγωγή της ανωτέρω δραστηριότητας καθώς και το τοπικό διαμέρισμα Ερέτριας και τον Πρόεδρο κύριο Σαράπη Γιώργο, που αγκάλιασαν την προσπάθεια ανάδειξης του χόμπυ μας στην Ελλάδα. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Α.Τ. Ερέτριας για την αδειοδότηση της δραστηριότητας στο Νησί των Ονείρων.

          Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Πρόεδρο και τους εθελοντές του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ερέτριας  «Η Μέδουσα», για την βοήθειά τους και την παρουσία τους στο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τους φίλους εθελοντές τετρακίνητους Εύβοιας fetesclub4x4, για την παρουσία τους στο χώρο με το πυροσβεστικό όχημα πολιτικής προστασίας και την τετραμελή ομάδα από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Χαλκίδας που παραβρέθηκαν στην Ερέτρια και προσέφεραν την βοήθειά τους.

          Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον κύριο Βίλλα Προκόπη με το εστιατόριο “Village Eretria”, για την παροχή προμηθειών και τον κύριο Ψωμαδέλη Ιωάννη με την εταιρεία “Aqua quality” για την παροχή νερών προς τους συμμετέχοντες.

          Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες που παραβρέθηκαν στην διοργάνωσή μας και ειδικότερα την Λέσχη αεροσφαίρισης Βορείου Ελλάδος, την Λέσχη αεροσφαίρισης Πελοποννήσου, την Λέσχη αεροσφαίρισης και χρωματοσφαίρισης Αμφίκλειας, τον Σύλλογο αεροσφαίρισης Ηπείρου, τον Σύλλογο αεροσφαίρισης Κοζάνης Ωμέγα, τον Σύλλογο αεροσφαίρισης Φθιώτιδας και τον Σύλλογο αεροσφαίρισης Λέσβου «Rangers» για το μακρύ ταξίδι που έκαναν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

          Το Σάββατο επίσης σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά από κοντά τα Δ.Σ. των ανωτέρω Συλλόγων όπου συζήτησαν σε πολύ ευχάριστο κλίμα θέματα που αφορούν το χόμπυ, την διάδοση, την προβολή και τους μελλοντικούς στόχους που έχουν θέσει για την αεροσφαίριση στην Ελλάδα.

          Την επόμενη μέρα το πρωί, άπαντες ήταν παρόντες στην είσοδο του νησιού και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κατά την διεξαγωγή του σεναρίου, Operation: Trojan Horse, το οποίο είχε ως εξής:

          "Η Ευρώπη δεν κατάφερε να επιβιώσει από την οικονομική κρίση και περί τα τέλη του 2030 διαλύθηκε. Κατόπιν δημιουργήθηκαν τέσσερις συμμαχίες: στα ανατολικά η Δυτική Συμμαχία (Western Alliance), στα βόρεια η Αυτοκρατορία Skjoldung (Skjoldung Empire) και στα ανατολικά η Ρωσία η οποία βρήκε πρόσφορο έδαφος και επεκτάθηκε στα δυτικά δημιουργώντας την Ανατολική Ευρωπαϊκή Δημοκρατία (EER). Στο κέντρο όλων, τα πρώην Βαλκάνια (Balkan Forces), μια οικονομικά φτωχή περιοχή, αλλά με πλούσιο έδαφος και στρατηγική γεωγραφική θέση, ήταν ένα κομμάτι της πίτας που ήθελαν οι υπόλοιπες υπερδυνάμεις της ανατολής, δύσης και βορρά.

          Βρισκόμαστε σε ένα εγκαταλελειμμένο νησί έκτασης 70 στρεμμάτων απέναντι από την πόλη της Arotria, γνωστό πριν την μεγάλη κατάρρευση ως το Νησί των Ονείρων, ένα από τα πιο διάσημα καλοκαιρινά θέρετρα που γνώρισε μεγάλη αίγλη στο παρελθόν και τώρα φιλοξενεί την καρδιά της άμυνας των Balkan Forces: το κέντρο ελέγχου όλων των πυραυλικών συστημάτων τους. Οι στρατιώτες της EER ως άλλοι Δούρειοι Ίπποι κατέλαβαν την βάση και πήραν στα χέρια τους τον έλεγχο των πυραύλων.

          Οι πύραυλοι είναι ενεργοποιημένοι και η αντίστροφη μέτρηση για να εκτοξευτούν έχει αρχίσει. Στόχοι είναι κυβερνητικές εγκαταστάσεις τόσο των Balkan Forces όσο και των λοιπών υπερδυνάμεων. Το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ότι το πρώην "Νησί των Ονείρων", έχει πέσει στα χέρια προδοτών και έχει μεταμορφωθεί σε "Νησί του τρόμου"."

          Νικητές βάσει σεναρίου και εξέλιξης στην λήξη του παιχνιδιού ήταν οι Balkan Forces. Ωστόσο όλοι οι συμμετέχοντες έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων από την πόλη της Ερέτριας, το χώρο του Πεζονησίου και την διοργάνωση, οπότε και ανανέωσαν το ραντεβού τους για ένα επόμενο πανελλήνιο σενάριο αεροσφαίρισης στον «Νησί των Ονείρων».

          Περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το σενάριο: http://games.airsoft.gr και γενικότερες πληροφορίες για το airsoft στην ιστοσελίδα του Σωματείου Σ.Α.Ν.Δ.Μ.ΕΝ. http://www.airsoft.gr.

 

 

 

Online

Today 21

Yesterday 28

Week 108

Month 21

All 31964

Currently are one guest and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Go to top